Duiken in Nederland

Duiken in Nederland is leuker dan je denkt. Zeeland is het mooiste duikgebied in de wijde regio. Andere geliefde duikstekken in de Randstad zijn het Oostvoornse Meer, de Vinkeveense Plassen, de Maarseveense Plassen en de Zevenhuizer Plassen. Voor gevorderde duikers is de Noordzee een duikwalhalla met talloze wrakken en bijzonder onderwaterleven.

Anders dan in tropisch water

Als je nog nooit in Nederland gedoken hebt is het uitdagend om de lol er van in te zien. De meest voorkomende kreten van on- ingewijden zijn: ‘dat is toch ijskoud’ en ‘er is toch niets te zien’. Deze grove mis opvattingen zijn niet geheel uit de lucht gegrepen. Ja, het water is kouder en het zicht is minder dan in Egypte. Maar kou is relatief. Met een goed pak spartel je in Nederland zelfs in de winter vrolijk rond, zonder pak zit je te klappertanden in dat warme Egypte. En minder zicht betekent niet dat er niks te zien is. Het betekent wel dat je anders moet gaan kijken, meer naar de vierkante meter onder je dan naar die potentiële dolfijnen in de verte. En eventuele ontmoetingen onder water worden hierdoor des te verrassender.

Rijk onderwaterleven

In Zeeland zwem je regelmatig tegen garnalen, zeesterren, krab, paling, platvis, anemonen, anjelieren, zeebaarzen, vorskwabben en snotolfen aan.

En uiteraard zijn er de indrukwekkende kreeften. In het voorjaar, zo tussen april en juni, wordt duikend Nederland wakker om op zoek te gaan naar sepia’s die in de Oosterschelde komen paren. In Oostvoorne word je iedere duik begroet door regenboogforellen en als je geluk hebt zwem je door een school van haring heen. In zoetwater plassen kom je oog in oog met snoeken en baarzen die leven in de talrijke wrakken.

Reviews

toppie

kees

Leuke en goede duikschool!

Thomas van Ophem
Toon alle reviews

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag na telefonisch contact
  • Dinsdag 16:00 - 17:30 uur
  • Woensdag 16:00 - 17:30 uur
  • Donderdag 16:00 - 17:30 uur
  • Vrijdag 16:00 - 17:30 uur
  • Zaterdag 13:00 - 17:30 uur

Zomerdijkje 13
1934 CT
Egmond aan den Hoef
Nederland

+31 6 4506 0990

info@alfadive.nl